Publicații

2022,  Istoria Liceului Laurian  autori: profesorii Ioan Onofrei, Ioan Mihai și Sorin Nistorică, ediția a IIIa, editura Taida, Iași

2020, Profesor Mihaiela Tunea publică lucrarea de specialitate IMPLEMENTAREA STRUCTURILOR DE DATE ÎN LIMBAJUL C#.

2020, Catedra de informatică , formată din profesorii: Cardaș Cerasela Daniela, Carpen Lenuța Manuela, Chira Liliana, Giocaș Carmen Afrodita, Pricope Mihaela Liliana, Asandului Andreea Roxana, Tunea Mihaiela și colaboratorii publică fișele de laborator PROGRAMARE VIZUALĂ ÎN LIMBAJUL C# PRIN JOC.

2019, Profesorul Ioan Mihai publică volumul I din Ctitorii prestigiului: profesori, absolvenţi, elevi. Lucrarea cu 340 de pagini, format A4, este prima de mare anvergură dedicată absolvenților Laurianului.

2019, La 45 de ani de la terminarea liceului, promoția 1974 publică volumul Trecut-au anii… Liceul în amintirile noastre coordonat de d-na Gabriela Lopez. După prima parte, unde putem lectura rândurile scrise în 1975, de către proaspeții absolvenți și profesorii lor, ca un arc peste timp citim apoi gânduri, amintiri și impresii de la ultimele reîntâlniri.

2019 Colaborarea a continuat, în spațiul didacticii, unde cea mai recentă apariție (octombrie 2019, Editura Pim, Iași) este Colecție de proiecte didactice pentru activități integrate în gimnaziu și liceu, coordonată de profesor Cardaș Cerasela Daniela și profesor Giocaș Carmen Afrodita cuprinzând o serie de proiecte didactice inovative realizate de profesorii colegiului, în cadrul proiectului Științele de la Teorie la Experimentare și Motivare în Laurian – STEM, finanțat prin RO SMART.

2017 Tana Onofrei  Sinteze și Teste de Istoria României pentru examenul de bacalaureat și Academia de Poliție, apărută la, Editura Quadrat, Botoșani, 2017.

2017 Profesorul Mihai Tironiac  – Editura Alfa, Iași, în 2017, un mic volum de poezii Din clepsidră în… etern. “Fericirea e în tine, e a ta, nu ți-o aduce nimeni din exterior” afirma autorul (pag.12

2017  Teodora Estera Ursulică publică teza de doctorat în 2017, la Editura Taida, Iași, cu titlul Distribuția geografică a resurselor sanitare și impactul acesteia asupra stării de sănătate a populației din județul Botoșani.

2016 Profesorul Dumitru Țiganiuc publică File din duminica orbului (Cluj-Napoca, Dacia XXI, 2011),

2016 Manuela Carpen, Andreea Roxana Asandului, Mihaiela Tunea, Carmen-Afrodita Giocaș, Cerasela-Daniela Cardaș, publică la Editura PIM, Iași, 2016, PHP- ghid de programare web pentru începători cuprinzând noțiuni teoretice ale limbajului PHP și fișele de lucru realizate de elevii Colegiului în cadrul stagiului de formare profesională din proiectul Erasmus+ ”Acquisition of professional web programming skills for an earlier integration in the labor market”.

2013 O altă lucrare de doctorat publicată este cea a profesorului Ovidiu Aniculăese, apărută sub egida Institutului European și intitulată Cartea pentru cei mulți, (titlul original – The Book for the Many. A Cultural Study on the Popular Novel in Postmodern America).

2013  Profesorul Cristea Dragoș  Gramatica de 10 (Gd10), Editura Axa, Botoșani, 2013, urmărind un obiectiv ambițios, prezentat în prefață “de a acoperi practic toate tipurile de probleme cu care se poate confrunta cel angrenat în studiul limbii române”.

2012, Profesorul de geografie Teodora Estera Ursulică prezintă lucrarea Managementul resurselor umane în cadrul unei instituții școlare – Editura Pim, Iași, 2012- încercând să surprindă complexitatea sistemului de învăţământ,

2012 Profesorul Dumitru Țiganiuc publică  Peste nopţile noastre, fulgere aşteptate (antologie, Botoşani, Axa, 2012), în continuarea volumelor de poezii care l-au consacrat.

2010 Profesoarele Manuela Carpen și Mihaiela Tunea încearcă să dea răspunsul la întrebarea cum pot fi făcute paginile web interactive prin publicarea lucrării JavaScript, Editura Timpul, Iași, 2010,

2010 O primă lucrare, dintr-o serie în care sunt prezentate și alte demersuri în programarea web realizate de membrii catedrei de informatică, este cea a profesor Manuela Carpen și profesor Afrodita Giocaș HTML 4.0 / XHTML 1.0. Teorie și exemple, Editura Timpul, Iași, 2010,

2010 – Manuela Carpen, alături de Daniela Cardaș, prezintă CSS (Cascading Style Sheet)un element revoluționar în lumea web-designului

2011- Fortu Delia Raissa, a publicat cartea stiintifica „Caleidoscop de optica”, Editura Pim, Iasi

2009 Caleidoscop de optică – Editura Pim, Iași, 2011- autor profesor Dellia- Raissa Forţu a avut loc la C.C.D. Botoşani în cadrul “Festivalului şanselor tale”. Cartea prezintă cele mai variate aspecte, teme şi subiecte despre fenomenele optice studiate în învăţământul preuniversitar și este o încercare de a le explica într-o manieră simplă, deschisă, didactică.

2009  Profesorul de limba latină Coca Dorica caută o nouă modalitate de a apropia elevii interesați de cunoașterea clasicilor din antichitatea greacă și latină, prin lucrarea Rechemați din eternitate, Editura Axa, Botoșani, 2009.

2004, Lucrarea Istoria Liceului Laurian, în format A4, cu 416 pagini, a menținut anul 1999 ca punct terminus al analizei, doar lista absolvenților și a cadrelor didactice fiind actualizată.

  1. Tana Onofrei Istoria de clasa a IV-a pe înțelesul tuturor, Editura Axa, Botoșani, 2001

2001,  profesorul Florențiu Vâlceanu, „un împătimit al operelor științifice onicesciene”, publică, în 2001, la Editura Axa, o mică, dar densă lucrare monografică Academicianul Octav Onicescu celebru matematician român – emblema secolului XX, un elogiu adus savantului, absolvent al Laurianului cu “magna cum laude”.

2001 profesorul Dumitru Țiganiuc publică, Zidul de lacrimă (Botoşani, Axa, 2001),

2000, Ioan Onofrei și Ioan Mihai tipăresc o altă lucrare de specialitate Renaștere peste timp Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, apărută la editura Axa, , o istorie a uneia din primele instituții de acest gen din țară, apărută într-un oraș dezvoltat economic, o metropolă comercială în Moldova de Nord

2000  Sinteze și teste de istorie pentru examenul de capacitate, Editura Axa, Botoșani, 2000, reeditate anual, până în 2005 a profesorului, destinate elevilor pasionați și interesați de istorie, de obținerea unor rezultate deosebite la examene, menite să esențializeze informația și să dea Tana Onofrei posibilitatea unor autoevaluări:,

1999, prima ediție, din Istoria Liceului Laurian  autorii, profesorii Ioan Onofrei, Ioan Mihai și Sorin Nistorică,

1998, o tradiție continuată de profesorul Ioan Onofrei, în calitate de coordonator, dar și tehnoredactor, până în anul 2003. Ele au inclus, ca și numerele anterioare, articole de specialitate ale profesorilor, imagini din viața școlii și, conform tradiției, listele elevilor alături de lista profesorilor.

 

fEBRUARIE 2023 Revista Katarsis

Februarie 2023  Revista Eureka, nr.11

Noiembrie 2022  Revista Eureka, nr.10

Iunie 2021     Revista „Sport și artă în Laurian”

Noiembrie 2019 Revista ATL FRANCAIS

1 aprilie 2013 apare SCIENCE ATL: având specific interdisciplinar, revista de ştiinţe înglobează diversitatea acestora, de la fizică și chimie, la biologie și geografie.

noiembrie 2009   Revista MISS & MISTER A.T.L.”, cu prima apariție în, coordonatoare fiind aceeiași profesoară Elena Alecsa, organizatoare de ani buni a celor două concursuri de frumusețe, care sparg monotonia zilelor de cursuri și scot pe scenă, la propriu, frumusețea celor din Laurian, fără a fi, totuși, evenimente mondene în adevăratul sens al cuvântului.

octombrie 2007 O altă școală pentru tineri jurnaliști se creionează și în jurul redacției A.T.L. News, cu apariție bisăptămânală la începuturile sale, lansează varianta on-line cu apariții din martie 2010 până în martie 2013.

în 2006  Adresată unui grup țintă deosebit KATHARSIS, apărută, , ca un act de curaj, având în profesoara Dorica Coca elementul de legătură, coordonatorul și inițiatorul.

2000, reprezintă anul I pentru numărul 1 al revistei INFO ATL.

A doua serie a revistei, cu apariții digitale și tipărite, apare în 2018, odată cu nr.10. 

 1 mai 2001  „Euro revistă multilingvă (cu articole în engleză, germană, franceză și spaniolă – doar la început)A doua serie a revistei, cu apariții digitale și tipărite, apare în 2018, odată cu nr.10

martie 2000, Sarmis, în cinstea Anului Eminescu, numele unui cunoscut poem eminescian.anul 2000, Anul Eminescu, o altă publicație, de această dată anuală, a Colegiului Național A.T. Laurian, Caietele Eminescuare în colegiul redacţional format din profesorii catedrei de limbă şi literatură română – prof. Dumitru Ţiganiuc prof. Liliana Bârliga, prof. Viviana Leonte, prof. Marina Matei, prof. Vasile Pop, prof. Lucian Băleanu, prof. Cristina Zvanciuc,.

Elena Agachi Lansarea Revistei Sarmis, nr.17-18 la Ipotești, iunie 2009

1999ATLas a apărut la inițiativa profesoarei Alecsa Elena, și s-a dorit să fie o încercare a unor elevi de a aduce în colegiu o revistă cu un profil diferit de cel al revistelor existente până atunci.

martie 1995, atunci când apare primul număr al revistei A.T.L

1995  „A.T.L Cultural”,  transformată apoi în revista Sarmis

Filme realizate pe parcursul anilor, în colegiul nostru: