Întrebări frecvente

De ce Laurianul este instituția de tradiție a învățământului botoșănean?
    Fiind înființat în anul Unirii, 1859, ca Gimnaziu, Laurianul a evoluat în timp, datorită strădaniilor elevilor și profesorilor, devenind o instituție de învățământ cu mare impact în viața comunității botoșănene și unul din cele mai vechi licee din țară. Absolvenții de renume au făcut ca Laurianul să fie cunoscut în întreaga țară. Astăzi școala noastră este un amestec de tradiție și  modernitate cu absolvenți pe toate meridianele globului.
Care este programul de lucru cu publicul al secretariatului?
Programul de lucru cu publicul al secretariatului este  zilnic 12.00-14.00, în zilele lucrătoare. În timpul vacanțelor școlare programul cu publicul este între 10.00-14.00
Cum pot obține un exemplar al lucrării ISTORIA LICEULUI LAURIAN DIN BOTOȘANI
Puteți achiziționa lucrarea direct din colegiul nostru, de la CDI, parter corp B. Dacă doriți să primiți lucrarea prin curier, la domiciliu, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa cn.atlaurian@gmail.com cu numele dvs., adresa și nr. de exemplare pe care le doriți. Veți primi un răspuns la e-mailul dvs. și apoi exemplarele comandate vor fi trimise prin curierat. 
Câte clase de a V-a vor fi în anul următor? Se învață și după amiaza?
În anul școlar viitor, 2022-2023 va fi o singură clasă de a V-a care va învăța în sala disponibilă, în corpul C, unde învață numai clasele de gimnaziu. Toate clasele din Laurian studiază cu program numai dimineața.
Se da examen la intrare în clasa a V-a? În ce constă?
Regulamentul de funcționare prevede organizarea examenului pentru clasa a V-a în cazul în care numărul de elevi înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Examenul constă în probă scrisă (la limba română – timp de lucru 1 oră și matematică – 1 oră)  și un scurt interviu, în aceeași zi, conform programării afișate (dacă pandemia continuă, interviul poate fi anulat). De obicei, ziua examenului este stabilită în prima zi de sâmbătă, de la începutul vacanței de vară, la ora 9.00,  astfel încât elevii candidați să afle răspunsul repede și să se poată bucura de zilele de vacanță. Pentru 2022, data examenului ar trebui să fie sâmbătă 11 iunie. Va fi anunțată prin e-mailul primit după înscriere.
Cum pot să mă transfer la o clasă în Colegiul Național A.T.Laurian?
Condițiile de transfer ale elevilor sunt stabilite prin regulamentul național – ROFUIP și Regulamentul intern. Ambele pot fi consultate pe site, la meniul DOCUMENTE. Transferurile se pot face numai în vacanțele intersemestriale; dacă se schimbă profilul, sau dacă elevii sunt în clasa a IX-a, transferurile se pot face doar la sfârșitul anului școlar. Toate transferurile se aprobă doar de către Consiliul de Administrație, care verifică îndeplinirea condițiilor de transfer, menționate în regulamente (condiția de loc, condiția de medie, etc.). Cererile de transfer sunt cereri tip care pot fi obținute de la secretariat.
Ce trebuie să fac pentru a obține permisul ECDL?
ECDL – EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale, recunoscut la nivel internațional în  peste 100 de țări. Datorită seriozității și competenței Colegiul Național „A.T.Laurian” este centru de pregătire și examinare ECDL din anul 2000. Pentru detalii și înscrieri contactează unul din profesorii de informatică sau direct coordonatorul profesor Bădrăgan Marcel. Mai multe detalii accesați http://ecdl.ro/acasa
Cum pot contribui cu o sumă de bani pentru desfășurarea unui proiect/activități?
Toate contribuțiile financiare sunt gestionate numai de Asociația Comitetelor de Părinți, asociație nonguvernamentală, cu statut juridic din anul 2001, pentru care puteți dona orice sume necesare desfășurării unei activități. Informații puteți solicita prin email: asociatia.laurian@gmail.com.  Primiți contract de sponsorizare pe e-mail,  de la președintele asociației sau secretariatul colegiului, puteți vira suma în contul trecut în contract sau, pentru sumele în bani depuse, primiți chitanță de la casierul asociației. Puteți verifica oricând dacă sumele depuse de dvs. au fost cheltuite în scopul propus. Școala nu percepe, organizat, nici un fel de sume de bani.

decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Apelați cu încredere !