Centrul de Documentare și Informare

CDI

Centrul de documentare și informare

CDI

Centrul de documentare și informare

Centrul de documentare și informare este un centru de resurse pluridisciplinare ce pune la dispoziția elevilor, cadrelor didactice și a comunității  informații pe diferite suporturi (fond de carte, reviste, DVD-uri, calculatoare conectate la Internet, echipament de multiplicare, consumabile), desfășoară activități pedagogice (inițiere în cercetarea documentară) și pune în practică proiecte de animație culturală. Centrul de documentare și informare oferă elevilor structuri și resurse documentare și umane ce vor contribui la o mai bună inserție școlară prin realizarea următoarelor obiective:

  • favorizarea gustului de lectură;
  • dobândirea cunoștințelor, a abilităților transferabile și a metodelor de lucru diversificate;
  • inițierea elevilor în utilizarea instrumentului de lucru informatic și în interogarea băncilor de date;
  • deschiderea școlii spre mediul înconjurător.

În CDI se desfăşoară animaţii de lectură, animaţii audio-video, animaţii de mass-media, expoziţii, ateliere de creaţie, activităţi prilejuite de diverse evenimente (promovarea unor instituţii universitare şi culturale, valorizarea patrimoniului şi a potenţialului cultural, şedinţe ale Consiliului Şcolar al Elevilor, şedinţe de proiect, pregătiri pentru proiecte, diseminări ale mobilităţilor din cadrul unor proiecte Erasmus etc). De asemenea, elevii de la profilul bilingv franceză, care susţin Bacalaureatul Francofon, pregătesc materialele pentru proiectul MIP.
În CDI se desfăşoară şi ore, în special ore care impun folosirea calculatorului, a proiectorului, a dicţionarelor, a atlaselor, a enciclopediilor, a mai multor  volume din acelaşi titlu de carte, a cărţilor care nu se împrumută acasă.

Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Naţional ,,A.T.Laurian’’ s-a înfiinţat în urma unui proiect desfăşurat împreună cu Ambasada Franţei. Anul intrării în proiect este 2007, iar CDI-ul a fost inaugurat în anul 2010. Are o suprafaţă de 85,50 m şi are în dotare calculatoare , o tablă interactivă, o multifuncţională destinată cadrelor didactice dar şi un proiector mobil.
Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Naţional ,,A.T.Laurian’’ are ca spaţii anexe Depozitul de carte, situat la demisol, în corpul B şi Depozitul de manuale, situat în Corpul D al colegiului.
Fondul de carte al  Centrului de Documentare şi Informare conţine 43120 de volume care se regăsesc în sala CDI sau în depozitul de carte.