Concursul interjudețean de matematică ”OCTAV ONICESCU” 2019

     Acest concurs este un omagiu adus marelui academician Octav Onicescu, fost elev al colegiului. Scopul organizării concursului este de a descoperi şi promova elevii talentaţi, de a facilita astfel contactul nemijlocit al elevilor din Botoşani  cu cei din alte judeţe și din Republica Moldova şi de a evalua creativitatea elevilor pasionați de matematică prin abordarea unui  subiect de tipul celor date la barajele olimpiadelor școlare, dar cu un grad de dificultate mai scăzut pentru a fi accesibil unui număr mai mare de elevi.
     Organizarea concursului are ca scop pregătirea elevilor capabili de performanţă la matematică pentru olimpiada de matematică, dar şi descoperirea elevilor talentaţi cu înclinaţii spre matematică.
     Ceea ce personalizează acest concurs este existenţa subiectelor unice pentru toate clasele de liceu. Abordând teme ca teoria numerelor, probleme de numărare, probleme de acoperire, geometrie, invarianţi matematici, problemele ar putea fi asemănate ca stil ( păstrând proporţia), cu cele utilizate la barajele de selecţie şi pregătire a loturilor naţionale.
     Prin acest concurs se urmărește stimularea creativității elevilor, obținerea performanței la matematică, pregătirea elevilor capabili de performanţă la matematică pentru olimpiada de matematică, dar şi descoperirea elevilor talentaţi cu înclinaţii spre matematică, stimularea și dezvoltarea creativității elevilor, socializarea elevilor din Botoșani cu elevi din alte județe și cu cei din Republica Moldova.
În perioada29 noiembrie – 5 noiembrie 2019 s-a desfășurat ediția a XXII-a , ediție  înscrisă în  CAERI- 2019 la poziția 501, aprobată de MEN cu nr. 3016/09.01.2019.

     Organizatorii acestei ediții au fost: Colegiul Național „A.T.Laurian” din Botoșani, I.S.J. Botoșani, S.S.M/R. – Filiala Botoșani, Asociația Comitetelor de Părinți din C.N.„A.T.Laurian”.
     La Concursul  de Matematică „Octav Onicescu”, Ediția a XXII-a, au participat 74 de elevi  și s-au acordat  16 premii și mențiuni. Marele premiu al concursului a fost obținut de elevul Cardaș Tudor-Darius, elev al colegiului, component al lotului olimpic național la matematică.

  • Programul concursului
Sâmbătă 30 noiembrie 2019
8:45 Deschiderea festivă în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”
9:15 – 9:30 Accesul elevilor în săli
9:30 – 13:30 Desfășurarea concursului
14:00 – 19:00 Evaluarea lucrărilor
19:00 Afișarea rezultatelor îninte de contestații
Luni 2 decembrie 2019
12:00 – 13:00 Depunerea și rezolvarea contestațiilor
14:00 – 15:00 Festivitatea de premiere în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”