Sesiunea internaţională de conferinţe " Partager pour s’enrichir", 2016

În data de 16 aprilie 2016, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” din Iași, s-a derulat cea de a VIII-a ediţie a Sesiunii internaţionale de conferinţe pe teme de didactica limbii franceze « Partager pour s’enrichir », la care au participat 200 de profesori de limba franceză din toate judeţele ţării.
Evenimentul a fost iniţiat de Inspectoratul Școlar Judeţean Iași, în colaborare cu Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză (A.R.P.F.), Ambasada Franţei la București, Delegaţia Wallonie-Bruxelles la București, Centrul European pentru Limbi Moderne de la Graz și Colegiul Naţional „C. Negruzzi” din Iași.
Au fost susţinute conferinţe, ateliere de lucru și sesiuni de întrebări și răspunsuri privind competenţele cadrului didactic modern, competenţele plurilingvistice în mediul școlar, iniţierea și implementarea proiectelor plurilingvistice sau formarea cadrelor didactice, de către: Dna Catherine KERBRAT-ORECCHIONI, profesor-cercetător la Universitatea din Lyon, Dl François MULLER, reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale din Franţa, Dl Jean-François DE PIETRO și Dna Ildikó LŐRINCZ, experţi ai Centrului European de Limbi Moderne de la Graz.
Dl Dan Ion Nasta, profesor, cercetător știinţific, membru în Comitetul director al Centrului European pentru Limbi Moderne (CELV/ECML) de la Graz, responsabil al programului CARAP în România din partea CELV/ECML, a  prezentat rolul Centrului European pentru Limbi Moderne și al noului program « Les langues au cœur des apprentissages » (2016-2019) privind predarea și învăţarea de calitate a limbilor moderne în Europa, pentru promovarea diversităţii lingvistice și culturale, a dialogului intercultural, al cetăţeniei democratice și al coeziunii sociale.
Menţionăm, de asemenea, amenajarea unui stand cu materiale de promovare primite din partea CELV/ECML.Rodica Mighiu
PNC-CELV/ECML