Noutăți

Competiția RO SMART și-a desemnat câștigătorii! Laurianul este printre ei!

„RO SMART în Țara lui Andrei

Competiție națională de proiecte SMART, prin care susținem inițiativele care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunități sustenabile în România. OMV Petrom pune la bătaie granturi totale de 400.000 de euro și mentorat din partea angajaților, precum și consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard. Construim împreună COMUNITĂŢI SMART, pentru o țară mai bună în fiecare zi!” Conform celor expuse pe site: taraluiandrei.ro

Tema aleasă de colegiul nostru:
Științele - De La Teorie La Experimentare Și Motivare În Laurian
Prăjinariu Mihaela-Liliana Director
Municipiul Botoșani, Județul Botoșani

 

Proiectul are scopul de a realiza o abordare unică, integratoare a predării și învățării științelor, matematicii și tehnologiei, cu accent pe aplicabilitatea acestora în viața reală. Ne dorim ca prin acest proiect să inovăm procesul educațional printr-o abordare STEM multi-disciplinară și integrată a învățării știintei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

Profesorii vor coordona elevii în procesul de învățare prin experimentare și vor urmări creșterea gradului de aplicabilitate a conceptelor științifice în rezolvarea problemelor din viața reală. Vom dota școala cu un laborator teoretic (virtual) cu echipamente şi software-uri interactive, pentru realizarea lecțiilor virtuale online și un laborator experimental cu echipamente şi utilităţi necesare pentru experimente în chimie şi fizică. 

Vom achiziționa, pe lângă calculatoare, tablă interactivă, vizualizator documente, kituri experimentale pentru fizică( fenomene termice, electricitate și magnetism) și un kit pentru chimie organică și anorganică (gimnaziu și liceu).

 

În laboratorul experimental va fi valorificată și imprimanta 3D a școlii. Profesorii vor crea activități de învățare bazate pe explorare, investigare și anchetă. Elevii vor realiza proiecte în echipă, dezvoltând competențe de colaborare și spirit de echipă. Temele de proiecte vor aborda probleme din viața reală (schimbarea climei, energii alternative, alimentație sănătoasă, modelarea tridimensională a obiectelor etc). 

Abordarea STEM în învățare va fi întărită de colaborarea cu partenerii economici din comunitatea locală și companiile care vor furniza know-how –ul necesar pentru cunoașterea realităților unui loc de muncă, vor prezenta și promova modele de cariere în domeniu. Profesorii se vor organiza în echipe multi-disciplinare care vor dezvolta teme cu elevii din diferite perspective științifice și practice. Temele abordate vor conduce la o învățare experențială prin participarea elevilor la lecții virtuale și realizarea de experimente. Activitățile centrate pe elev și pe aplicații practice vor fi organizate intr-o colecție de lecții și proiecte, publicată pe platforme educaționale, care vor constitui un model de bune practici pentru școlile din România

Tags