Noutăți

Un proiect al Laurianului premiat la Gala Naţională a „Edumanager”

Platforma de pe care se poate învăţa matematica gratuit a fost premiată cu „excelenţă” la gala din acest an a specialiştilor de la „Edumanager”. Portalul românesc dedicat informaţiilor pentru managerii din educaţie a organizat miercuri seară cea de a VI-a ediţie a Galei Edumanager, colegiul botoşănean fiind în cursa pentru premii alături de alte câteva zeci de instituţii de învăţământ româneşti universitare, preuniversitare, inspectorate şcolare, asociaţii profesionale şi companii private din domeniu.

Premiul de excelenţă ce s-a îndreptat către botoşănenii de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” a apreciat platforma ATLmath, site-ul creat de laurieni cu ajutorul căruia poţi să înveţi matematica  fără costuri suplimentare, sau chiar fără să apelezi la ajutorul unui profesor. Contribuţia majoră pentru crearea platformei ATLmath a fost a elevului Claudiu Mitelu, acum student al Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, îndrumat fiind de profesorii Dorica Alexe şi Cerasela Cardaş, unii dintre dascălii de frunte ai colegiului de renume botoşănean.

La gala de miercuri seară Colegiul Laurian a fost reprezentat de directorul Mihaela Prăjinariu, cea care a înscris proiectul în cursa pentru premii.  Laurienii au mai reuşit o astfel de performanţă şi în 2015.  „Am reprezentat cu mândrie în această seară Colegiul Laurian la Gala Edumanager organizată la București de „Oameni și Companii”. Colegiul a primit și în acest an diploma de excelență pentru proiectele derulate, de această dată pentru Platforma web „ATLmath”. Felicitări colegilor din echipa de proiect, dar mai ales doamnelor profesoare Daniela Cardas și Dora Alexe, cele care au coordonat proiectul! Diploma este pentru voi, dragi colegi!” – sunt cuvintele scrise pe o pagină de socializare de directorul Prăjinariu imediat după premiere.

Platforma apreciată cu „excelenţă” de Edumanager cuprinde un set de probleme rezolvate, dar şi unul de teste bine organizate pe cele două ramuri matematice: algebra şi geometria. Tinerii dornici să înveţe au la dispoziţie variante ale subiectelor pentru Bac, cu tot cu soluţii, precum şi „modul examen” atât pentru Bac cât şi pentru Evaluarea Naţională, în care doritorii pot să-şi testeze cunoştinţele şi skill-urile matematice, cu posibilitatea vizualizării rezultatelor obţinute.

Tags