Noutăți

Trupa de teatru antic Katharsis, premiată la Festivalului Internațional de teatru „Stage”

Trupa de teatru antic Katharsis din colegiul nostru a fost premiată, și în acest an, în cadrul Festivalului Internațional de teatru „Stage”, la Cluj-Napoca.

Cu piesa „Electra„, adaptare după tragedia lui Euripide, trupa a câștigat premiul pentru cele mai bune costume, dar și premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol feminin.

„Mă bucur să fac parte din această manifestare culturală şi să iau, pentru a doua oară, premiul al doilea la secțiunea cel mai bun rol principal feminin. Pentru mine este extrem de dificilă interpretarea rolului de Electra. Mereu când cobor de pe scenă sunt epuizată, dar e un sentiment plăcut şi vibrația pe care o simt pe scenă e de natură inefabilă”, destăinuie Ilona Dănilă, tânăra actriță care a întrupat-o pe Electra, personajul principal al piesei.

Festivalul „Stage”, ajuns la cea de a noua ediție, a unit, în perioada 19-23 septembrie, 13 trupe din România, Croația și Israel. Evenimentul cultural este, totodată, și unul caritabil, fondurile cumulate fiind donate către spitale din Cluj sau investite în educație.

„Având în vedere că e un festival internațional de teatru, cu trupe foarte bune, alese în urma unei selecții foarte riguroase, Premiul al II lea la secțiunea cel mai bun rol principal feminin, obținut de Ilona Dănilă, Electra noastră, e foarte îmbucurător si putem spune că Electra noastră a fost electrizantă. Cât despre premiul obținut de întreaga trupă, cu felicitările speciale ale unui juriu foarte exigent, pentru cele mai bune costume nu poate decât să ne onoreze şi să ne dea impuls pentru a merge mai departe, făcând de 13 ani, singurii din țară, un teatru absolut unic şi special, teatru antic”, subliniază Coca Dorica, coordonatorul trupei Katharsis.

Membrii trupei se ocupă de tot ce e nevoie pentru realizarea unui spectacol integral: de la scenariu și coregrafie, până la costume și coloană sonoră.

Tags