Noutăți

Grand prix, Sorbonne, 2021

 
    Concurs internațional «L’Amour de la géographie»
 
Organizatori: Société de Géographie et L’Académie des Sciences Morales et Politiques, France.
Participanți: elevi de la clasa cu specializarea bilingv franceză, C. N. «A. T. Laurian», Botoșani.
Concursul a fost deschis adolescenților si adulților iubitori de geografie din lumea întreagă.
Domenii: 3 secțiuni : Carnet de voyage, texte et film
Perioada: 15 decembrie 2020 – 1 iunie 2021
Decernarea premiilor: 15 decembrie 2021  https://socgeo.com/le-bicentenaire-de-notre-societe/
 
Filmul elevilor de la Laurian:  https://www.youtube.com/watch?v=IKnHA83skhs
 Acesta fost realizat ca urmare a unei activități de cercetare documentară, în CDI și pe teren (Vorona, Oneaga, Ipotești, municipiul Botoșani) și are două axe: prezentarea locurilor deosebite din Botoșani și promovarea interesului tinerei generații pentru protejarea acestora (împăduriri, ecologizare)
     Produsul final  «Ensemble pour qu’il soit mieux, pour qu’il soit plus beau», film care răspunde cerințelor tehnice din regulamentul concursului (max. 5 minute, în limba franceză) dovedește  preocuparea pentru geografie.
     Proiectul a contribuit la dezvoltarea competentelor de comunicare in limba maternă și în limba franceză, a competențelor de utilizare  TIC, a competențelor științifice și a competențelor antreprenoriale. Franceza a fost doar un vector, în tot acest demers.
    Dincolo de Grand Prix du concours și 2000 de euro, elevii s-au bucurat de activitatea în echipă, de cunoștințe noi, de descoperiri ale propriului oraș și județ, de sentimentul de mândrie patriotică, reprezentând, pe 15 decembrie Colegiul Național « A.T. Laurian », Botoșaniul și România în Marele Amfiteatru al Universității Sorbona din Paris.
 

 

Tags