Mesajul meu antidrog, alcool, tutun

Proiectul de fata isi propune sa va informeze asupra pericolelor grave, ce reprezinta consumul de droguri. De asemenea va prezinta cum sa prevenim tinerii si mai mai ales pe elevii colegiului nostru de pericolele la care se supun prin consumul de droguri. ALEGE VIATA!,  este un site și o noua incercare de a promova imaginea Colegiului National “A.T.Laurian”, speram cu succes. Cu acest nou proiect elevii nostrii au participat la concursul organizat de Agentia Natonala Antidrog din Botosani unde au luat locul 3. Site-ul este primitor. Dovada se afla chiar de la intrare, vizitatorii sunt intampinati cu un calduros “Bine ati venit!” . De asemenea va veti putea informa, incepand de la definirea drogurilor, mod de fabricatie, clasificare pana la efecte nocive asupra organismului, cauzele crearii dependentelor, cat si sfaturi in ceea ce priveste “Ce putem face impotriva consumului?”. Pentru aceasta,  unul din meniurile aplicatiei trateaza cauzele, efectele negative si posibilitatile de combaterea a acestui flagel. O alta mare problema, pe care site-ul “ALEGE VIATA”, isi propune sa o puna in discutie este consumul de alcool. Pentru aceasta,  unul din meniurile aplicatiei trateaza cauzele, efectele negative si posibilitatile de combaterea a acestui flagel. O ultima problema prezentata in lucrarea de fata o ocupa tutunul. In meniul “TUTUN” echipa isi propune prezentarea efectelor fumatului si cateva sfaturi pentru fumatori. Legea antifumat in locurile publice, aduce in prim plan o lege uitata, care reglementeaza fumatul in cafenele, baruri si restaurante. In sectiunea Forum  poti contacta alte persoane cu care poti discuta liber despre acest proiect asu despre lupta antidrog.  De asemenea va poate sugera noi alternative de petrecerea timpului liber catre jocuri, Hobby-uri, filme, muzica etc. Legaturi utile catre asociatii, comisii si alti specialisti in domeniile antidrog, puteti accesa sectinuea LINKS.

OBIECTIVE

  • Cunoastere riscurilor legate de consumul de droguri.
  • Cunoasterea si identificarea factorilor care influenteaza comportamentul adolescentilor si in legatura cu consumul de droguri.
  • Facilitarea dialogului elevi – elevi, elevi – profesori, elevi -parinti, parinti – elevi – profesori cu privire la consumul de droguri si formarea unui stil de viata sanatos (fara droguri).
  • Dezvoltarea unui comportament asertiv in legatura cu problematica consumul de droguri.7