Meseriasii viitorului se pregatesc cu imprimanta 3D

ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai continua eforturile pentru accesul la competente digitale reale si instrumente utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice in scolile din Romania prin desfasurarea proiectului  ”Meseriasii viitorului se pregatesc cu imprimanta 3D”.

In contextul unei colaborari constante intre ECDL ROMANIA si Ministerul Educatiei Nationale, avand la baza Acordul de colaborare  – „Educatie pentru Societatea Informationala”, proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2018- iunie 2019 prin Campania 3DUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!

Proiectul este sustinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul Dedeman, sub egida Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania – AOAR.

 Obiectivul general al proiectului vizeaza orientarea invatamantului preuniversitar, inclusiv a celui profesional si tehnologic, spre noi specializari cu potential de crestere economica, asa cum este imprimarea 3D, in vederea imbunatatirii calitatii si adaptarii la evolutia noilor tehnologii.

Unul din obiectivele specifice ale proiectului il reprezinta realizarea a 10 ”3D Printing Hubs” care au fost localizate in unitati scolare din Bucuresti dar si din tara. Una din unitatile scolare selectate pentru participarea la acest proiect este COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN”.

Elevii alaturi de profesorii din unitatea scolara se vor familiariza cu meseriile inovative, in special cu cele din sfera fabricatiei aditive (imprimare 3D). Selectarea acestor spatii in cadrul mai multor unitati scolare din Romania urmareste sustenabilitatea Hub-urilor 3D Printing, in sensul continuarii activitatilor si dupa finalizarea acestui proiect.

New Modul ECDL 3D Printing

Pentru mai multe informaţii accesaţi și www.3dutech.ro