Proiect ”Think Privacy”

Premiații la Bruxelles

Elevii clasei a XII-a D de la C.N. ”A.T.Laurian” au participat la a 2-a ediție a concursului ”Think Privacy” ce are ca obiectiv conștientizarea necesității de protejare a datelor personale pe un site de socializare fără protecție adecvată.

Competiţia „Think Privacy” este organizată la nivel european de către European Schoolnet şi Microsoft, cu sprijinul instituţiilor academice şi guvernamentale, sub patronajul Consiliului Europei. La nivel naţional, evenimentul este promovat de către Consorţiul Sigur.info, format din Organizaţia „Salvati copiii” România ca şi coordonator naţional, Positive Media şi Centrul FOCUS – Centrul Român pentru copii disparuţi şi exploataţi sexual.

La concurs au participat 8 țări europene, cu 62 de proiecte, din care doar 7 au fost selectate în finală. Echipa C.N.”A.T.Laurian” s-a situat pe locul 2, cu scurt-metrajul  ”No escape”, fiind urmată de o echipă din Danemarca. Premiul a fost înmânat de Comisarul European pentru Societăți Internaționale și Media, Vivianne Reding, la ceremonia de premiere care a avut loc la Parlamentul European de la Bruxelles.
Elevii care au participat la realizarea proiectului sunt : Ciprian Maxim, Răzvan Chirilă, Eduard Clim, Răzvan Diaconu, Aida Onofraș, Amelia Arghir, Andreea Pintilei, Adrian Rogoz, Radu Munteanu, Daniel Costaș, susținuți de prof.  Marinela Acsinte și prof. de informatică Afrodita Giocaș.