Proiectul CISCO Academy

Learning Network Cisco este o comunitate de învățare socială, care este axat pe industria IT. Misiunea de învățare în Rețeaua Cisco este de a oferi instrumente de învățare, mijloace de formare, și de orientare în industrie, pentru oricine interesat de a construi o carieră IT prin intermediul certificărilor Cisco. Materialele de pregătire și învățare pentru certificare oferite de Rețeaua Cisco nu constituie un program complet de auto-studiu, ci mai degrabă de studiu suplimentar pentru a îmbunătăți programele de învățare de bază.

Learning Network Cisco are mai mult de 800.000 de membri înregistrați la nivel global.

Tipuri de membru de rețea Cisco Learning

 Există două tipuri de membru disponibile la Learning Rețeaua Cisco: membru gratuit și membru Cisco Learning rețea Premium.

 De membru gratuit oferă acces la conținut cum ar fi selectați de jocuri de învățare, auto-evaluări, module de învățare, subiecte de examen, și mai mult. Membrii pot crea un profil, partaja conținut, și de a participa la discuții.

 Cisco Learning rețea Premium oferă abonaților lunari sau anuali acces suplimentar cu plătit la o doar membrii bibliotecă privată, conținutul fiind de mai mult de 400 de resurse suplimentare de studiu.

 OBIECTIVE:

 • Implementarea programelor de pregătire ale Academiei CISCO în domeniul IT
 • Dobândirea de către elevi şi cadre didactice a abilităţilor de proiectare şi programare a bazelor de date relaţionale
 • Asigurarea oportunităţii de a cunoaşte cât mai bine noile tehnologii şi de a învăţa abilităţile cheie ale afacerilor

Cisco oferă o gamă extinsă de programe de certificare, instruire şi de testare în domeniul IT pentru satisfacerea cerinţelor profesioniştilor IT, ale partenerilor, ale angajaţilor şi ale cursanţilor.

IT Essentials este un curs dezvoltat de compania Cisco Systems ce are ca scop prezentarea in amanunt a tuturor elementelor de baza ce compun un sistem electronic, facandu-se in principal referire la bine cunoscutele PC-uri.

Cursul este cuprins din doua parti:

 • computer fundamentals
 • computer advanced

Partea computer fundamentals este alcătuită din 10 capitole ce descriu funcționalitatea unui computer de la modul de alimentare si constructia propriu-zisa a acestuia pana la integrarea sa intr-o rețea de sisteme. In principal cursul face generalizare la toate tipurile de sisteme informatice, făcând referire atât la funcționalitatea acestuia din punct de vedere hardware cat si din punct de vedere software. Partea de concepte elementare se finalizează cu un modul in care cursantul este învățat sa comunice cu un client pentru a ii putea rezolva acestuia o problema in cel mai scurt timp si cat mai eficient (capitolul Communication Skills).

Partea computer advanced reia teoria învățata in primele 10 capitole si dezvolta conceptele pentru fiecare tema in parte ( portable devices, network , security, etc.)

 Începând din anul şcolar 2010, elevii Colegiului Naţional „A.T.Laurian” au acces la platforma online Cisco Academy gratuit .

În cadrul Cisco Academy se mai pot face certificări cu taxă pentru:

 • CCNA Discovery M1 și M2
 • Phothoshop M1 și M2
 • Java
 • PHP
 • LINUX

Noile metode de utilizare a tehnologiilor motivează elevii să participe în fiecare an la acest proiect, certificatele obţinute completându-le portofoliu personal, iar competenţele achiziţionate servindu-le la accesarea unor locuri de muncă motivante.

 Instructorii colegiului sunt:

 • Prof. Cardaş Daniela-Cerasela
 • Prof. Carpen Lenuţa Manuela
 • Prof. Giocaş Carmen-Afrodita
 • Prof. Tunea Mihaiela