Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence)

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări și numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate în program.
Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare.13
Cu ajutorul Permisului ECDL vă puteţi creşte gradul de mobilitate profesională şi puteţi utiliza calculatorul în mod eficient şi productiv indiferent de vârstă, profesie sau domeniu de activitate.
Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.
În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL – International Computer Driving Licence.

ECDL România oferă posibilitatea certificării pentru 7 module: M1- IT , M2 – Windows XP, M3 -Microsoft Office Word, M4 -Microsoft Office Excel, M5 -Microsoft Office Access, M6 -Microsoft Office Power Point,  M7 -Internet.

Colegiul Național A.T.Laurian este un centru de pregătire și examinare pentru certificare ECDL.

Profesorii care sunt instructori ECDL sunt:

    • Cardaș Daniela Cerasela
    • Asandului Roxana Andreea
    • Giocaș Carmen Afrodita
    • Tunea Mihaiela
    • Pricope Liliana Mihaela