Proiectul S.N.A.C. – voluntariat Laurian

În încercarea de a aduce un zâmbet în sufletele celor care nu l-au cunoscut niciodată, o mână de elevi şi prieteni din liceul „Laurian” împreună cu d-na prof. Acsinte Marinela, au participat anul trecut la Concursul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”, în cadrul SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară).

Intevenţia lor a fost înţeleasă ca fiind mai mult decât o acţiune de voluntariat, chiar un gest de omenie şi o datorie faţă de copiii defavorizaţi, discriminaţi pentru faptul că, aparent, sunt Altfel…

Alături de cei cinci elevi de la Şcoala 16 Botoşani, am parcurs, prin muncă şi dăruire, fiecare etapă, până am ajuns la malul mării, la etapa naţională desfăşurată la Constanţa.

Pe lângă faptul că am reuşit să interacţionăm cu celelalte echipe participante, ne-am consolidat ca şi grup, legând prietenii sincere. Premiul Special al juriului pe care l-am obţinut nu a reprezentat răsplata cea mai importantă, ci convingerea de a fi schimbat ceva, de a-i fi determinat pe ceilalţi să se simtă egali nouă, a fost cu mult mai mulţumitoare. Cu atât mai mult cu cât nu ne-am putut stăpâni emoţiile când le-am zărit privirea în momentul în care pentru prima dată au văzut marea.

Chiar când credeam că aceea a fost ultima reprezentaţie, am avut ocazia să mai fim o dată împreună pe scenă: am dansat în deschiderea Concursului „Tărâmul copilăriei”, simţindu-ne pentru ultima oară copleşiţi de emoţii.

Am conştientizat apoi că a fost una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii de licean, pentru că am avut puterea, pentru prima dată, să facem sufletele să vibreze.