Solul marțian- activitate pilot ESERO

European Space Education Resource Office (ESERO) cu adresa www.esero.ro este un proiect al  Agenţiei Spaţiale Europene (ESA)  de a sprijini comunitatea  învățământului  primar și secundar din Europa, de fapt o colaborare între ESA şi parteneri naţionali.

Activitatea pilot a departamentului ESERO UK – Solul Marţian, în cadrul diseminării cursului SPACE EDUCATION INTERNATIONAL WORKSHOP, http://www.space-awareness.org/en/news/space-education-international-workshop-18-22-october-2016/

  • Martian soil and looking for evidence of microorganisms, ESA Education Team- 18-22 octombrie 2016 Leiden, Olanda, un workshop organizat de ESA în colaborare cu Space Awareness project şi Galileo Teacher Training Programme.

Activitatea pilot Solul Marţian a fost organizată şi  realizată în perioada 31.05- 9.06. 2017 la clasele a VIII-a A ( ca lecţie extindere) şi a XI-a F ( lecţie în cadrul opţionalului Stele şi planete) de către prof. Forţu Dellia-Raissa  şi elevul Anicăi Denis din clasa a IX-a A.

Această temă a fost tradusă, dezvoltată şi aplicată în C.N. “A.T. Laurian”, pilotată pentru prima dată în România, iar materialele se pot descărca în limba engleză  la Martian Soil şi în limba română la Solul Martian.

Imagini de la activitate

?