Examene și concursuri


Admitere liceu, clasa a IX-a bilingv engleză și franceză, 2023

Calendarul activității este:
 
15-16 mai- înscrierea elevilor
18 mai- testare la limbile franceză si engleză, scris si oral.
 
Programul activității este:
  • 9.00 proba scrisă limba engleză
  • 11.00 proba scrisă limba franceză
  • 11.00 începe proba orală limba engleză
  • 13.00 începe proba orală limba franceză
Elevii vor avea posibilitatea să se înscrie pentru a susține testarea la ambele discipline, engleză și franceză.
 
MODELELE DE TESTE LE PUTETI ACCESA DE AICI: 


Evaluare Națională 2022

  • Teste de antrenament 2022 AICI
  • Noile programe de examen pentru probele Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2021-2022 pot fi consultate  AICI (fișier pdf).
  • Calendarul EN VIII în anul 2022 este AICI

Bacalaureat 2022

  • antrenament 2022 AICI
  • Calendarul examenului de Bacalaureat în anul 2022 este AICI


Certificări ECDL

Permisul ECDL este folosit și recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administrație sau de instituții de învățământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).
Valabilitatea Permisului ECDL
Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.
Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.
Avantaje ECDL
Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.
– ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități.
– Un CV este 100% complet cu ECDL.
Certificări ECDL
                  – ECDL PROFIL BAC
                  – ECDL 3D PRINTING
Per­soană de contact:
 – Profesor Marcel Bădrăgan – coordonator Centru de Testare ATL
                    – E-mail: marcel.badragan@laurian.ro


Certificări CAMBRIDGE

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.
Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English  oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul  de limba engleză.
Fie că ești începător sau vorbitor fluent și dorești să-ți îmbunătățești competențele lingvistice, fie că studiezi sau profesezi, există examenul potrivit pentru tine.
Începând cu anul școlar 2014 – 2015 examenele Cambridge KET (A2) și PET (B1) sunt echivalate cu examenul de admitere în clase cu profil bilingv pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Informații înscriere:
   – Profesor  Iacob Ionela – coordonator
                       – Telefon: 0745057188

Certificare DELF

Examenele DELF sunt organizate pe 4 nivele: A1 – nivel de descoperire; A2 – nivel intermediar (A1 şi A2 sunt specifice nivelului primar şi primei trepte a gimnaziului); B1 – nivel de trecere; B2 – nivel avansat (B1 şi B2 sunt specifice sfârşitului nivelului gimnazial şi claselor terminale ale nivelului liceal).
Diplomele DELF sunt utile atât elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clasele bilingve, cât și elevilor de gimnaziu.
Această diplomă este recunoscută în întreg spaţiul European, în spaţiul francofon ea deschizând, atunci când vorbim despre nivelul B2, oportunitatea continuării studiilor academice în Franţa. Diploma este recunoscută şi cerută de universităţile franceze.

Pentru mai multe informații dați click AICI
Informații înscriere:
   – Profesor Mangîr Gabriela 

Lista olimpiadelor școlare organizate în anul școlar 2021-2022
  • Lista olimpiadelor școlare organizate în anul școlar 2021-2022  poate fi consultată AICI


Concursul național ”OVIDIANUM”- limba latină, ediția a XXVII-a, 13-15 MAI 2022, BOTOȘANI, ”A.T. LAURIAN”

Concursul național ”OVIDIANUM”, aflat, în 2022,  la a XXVII-a ediție, este o competiţie naţională de excelenţă științifică și culturală. Etapa națională s-a desfășurat la Colegiul Național ”A.T. LAURIAN”, BOTOȘANI, în perioada 13-15 mai.

REZULTATE FINALE

Concursul interjudețean de matematică ”OCTAV ONICESCU” 2022

     Acest concurs este un omagiu adus marelui academician Octav Onicescu, fost elev al colegiului. Scopul organizării concursului este de a descoperi şi promova elevii talentaţi, de a facilita astfel contactul nemijlocit al elevilor din Botoşani  cu cei din alte judeţe și din Republica Moldova şi de a evalua creativitatea elevilor pasionați de matematică prin abordarea unui  subiect de tipul celor date la barajele olimpiadelor școlare, dar cu un grad de dificultate mai scăzut pentru a fi accesibil unui număr mai mare de elevi.
     Organizarea concursului are ca scop pregătirea elevilor capabili de performanţă la matematică pentru olimpiada de matematică, dar şi descoperirea elevilor talentaţi cu înclinaţii spre matematică.
     Ceea ce personalizează acest concurs este existenţa subiectelor unice pentru toate clasele de liceu. Abordând teme ca teoria numerelor, probleme de numărare, probleme de acoperire, geometrie, invarianţi matematici, problemele ar putea fi asemănate ca stil ( păstrând proporţia), cu cele utilizate la barajele de selecţie şi pregătire a loturilor naţionale.
     Concursul  Interjudeţean de matematică  “Octav  Onicescu” a fost iniţiat de Colegiul Naţional  „A.T.  Laurian” din Botoşani; aflat în acest an la cea  de-a XXIII-a ediţie, se adresează  elevilor  pasionaţi  de  matematică  din  clasele  a  IX-a  – a  XII-a.
     Ediţia  din  acest  an  se  va  desfăşura  în  ziua de 5 noiembrie  2022,  începând  cu  ora  10.00 , urmând  ca premierea  elevilor  să  se  facă  pe 6 noiembrie 2022   la  ora  930.   Festivitatea de deschidere a concursului se va desfășura pe data de 5 noiembrie, ora 9.00, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”, Botoșani. Subiectele  de  concurs  sunt  unice  pentru  toate  clasele  de  liceu.
     La acest concurs nu se percepe taxă de participare. Masa și cazarea pot fi asigurate, la cerere, la internatul colegiului.
     Echipajele din alte județe sunt așteptate în cursul zilei  de 4 noiembrie la internatul C.N. «A.T. Laurian» pentru cazare, începând cu ora 18.
     Vă  invităm  să  participaţi  la  acest  concurs, rugându-vă  ca  până  pe  data  de   1 noiembrie  să  confirmaţi  participarea  elevilor  din  instituția  dumneavoastră  şi  să  ne  trimiteţi  tabelul  nominal  cu  elevii  selecţionaţi și profesorul însoțitor, cu precizarea dacă doresc cazare și masă,  prin e-mail –alexe_dorica@yahoo.com  – telefon : 0743283886 (profesor Alexe Dorica) sau laurian@laurian.ro – telefon 0231512885,  după modelul de mai jos.

PROGRAMUL CONCURSULUI  INTERJUDEȚEAN  DE MATEMATICĂ „ OCTAV ONICESCU ”-EDIȚIA a XXIII-a, 4-6 noiembrie 2022

Vineri 4 noiembrie 2022  
18-20 Primirea invitaților din alte județe
Sâmbătă 5 noiembrie 2022
9 – 9:30 Deschiderea festivă în Aula Magna a C.N. ”A. T. Laurian”
9:30 – 10 Accesul  elevilor în săli
10 – 14 Desfășurarea concursului
14:30 -18:30 Evaluarea lucrărilor
18:30 Afișarea rezultatelor înainte de contestații
18:30 – 19 Depunerea contestațiilor
19 – 19:45 Rezolvarea contestațiilor
20 Afișarea rezultatelor finale
Duminică 6 decembrie 2022  
9:30 Festivitatea de premiere în Aula Magna a C. N. ”A. T. Laurian”

 

 
100
din absolvenții de gimnaziu
au promovat examenul de Evaluare Națională 2019
98.53
din absolvenții de liceu
au promovat examenul de Bacalaureat 2019