Examene și concursuri


Admitere liceu, clasa a IX-a bilingv engleză și franceză, 2022

Calendarul activității este:
 
16-17 mai- înscrierea elevilor
18 mai- testare la limbile franceză si engleză, scris si oral.
 
Programul activității este:
 
 • 9.00 proba scrisă limba engleză
 • 11.00 proba scrisă limba franceză

 

 • 11.00 începe proba orală limba engleză
 • 13.00 începe proba orală limba franceză
 
Elevii vor avea posibilitatea să se înscrie pentru a susține testarea la ambele discipline, engleză și franceză.
 
MODELELE DE TESTE LE PUTETI ACCESA DE AICI: 
 


Evaluare Națională 2022

 • Teste de antrenament 2022 AICI
 • Noile programe de examen pentru probele Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2021-2022 pot fi consultate  AICI (fișier pdf).
 • Calendarul EN VIII în anul 2022 este AICI

Bacalaureat 2022

 • antrenament 2022 AICI
 • Calendarul examenului de Bacalaureat în anul 2022 este AICI


Certificări ECDL

Permisul ECDL este folosit și recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administrație sau de instituții de învățământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).
Valabilitatea Permisului ECDL
Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.
Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.
Avantaje ECDL
Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.
– ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități.
– Un CV este 100% complet cu ECDL.
Certificări ECDL
                  – ECDL PROFIL BAC
                  – ECDL 3D PRINTING
Per­soană de contact:
 – Profesor Marcel Bădrăgan – coordonator Centru de Testare ATL
                    – E-mail: marcel.badragan@laurian.ro


Certificări CAMBRIDGE

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.
Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English  oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul  de limba engleză.
Fie că ești începător sau vorbitor fluent și dorești să-ți îmbunătățești competențele lingvistice, fie că studiezi sau profesezi, există examenul potrivit pentru tine.
Începând cu anul școlar 2014 – 2015 examenele Cambridge KET (A2) și PET (B1) sunt echivalate cu examenul de admitere în clase cu profil bilingv pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Informații înscriere:
   – Profesor  Iacob Ionela – coordonator
                       – Telefon: 0745057188

Certificare DELF

Examenele DELF sunt organizate pe 4 nivele: A1 – nivel de descoperire; A2 – nivel intermediar (A1 şi A2 sunt specifice nivelului primar şi primei trepte a gimnaziului); B1 – nivel de trecere; B2 – nivel avansat (B1 şi B2 sunt specifice sfârşitului nivelului gimnazial şi claselor terminale ale nivelului liceal).
Diplomele DELF sunt utile atât elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clasele bilingve, cât și elevilor de gimnaziu.
Această diplomă este recunoscută în întreg spaţiul European, în spaţiul francofon ea deschizând, atunci când vorbim despre nivelul B2, oportunitatea continuării studiilor academice în Franţa. Diploma este recunoscută şi cerută de universităţile franceze.

Pentru mai multe informații dați click AICI
Informații înscriere:
   – Profesor Mangîr Gabriela 

Lista olimpiadelor școlare organizate în anul școlar 2021-2022
 • Lista olimpiadelor școlare organizate în anul școlar 2021-2022  poate fi consultată AICI


Concursul național ”OVIDIANUM”- limba latină, ediția a XXVII-a, 13-15 MAI 2022, BOTOȘANI, ”A.T. LAURIAN”

Concursul național ”OVIDIANUM”, aflat, în 2022,  la a XXVII-a ediție, este o competiţie naţională de excelenţă științifică și culturală. Etapa națională s-a desfășurat la Colegiul Național ”A.T. LAURIAN”, BOTOȘANI, în perioada 13-15 mai.

REZULTATE FINALE


Concursul interjudețean de matematică ”OCTAV ONICESCU” 2019

     Acest concurs este un omagiu adus marelui academician Octav Onicescu, fost elev al colegiului. Scopul organizării concursului este de a descoperi şi promova elevii talentaţi, de a facilita astfel contactul nemijlocit al elevilor din Botoşani  cu cei din alte judeţe și din Republica Moldova şi de a evalua creativitatea elevilor pasionați de matematică prin abordarea unui  subiect de tipul celor date la barajele olimpiadelor școlare, dar cu un grad de dificultate mai scăzut pentru a fi accesibil unui număr mai mare de elevi.
     Organizarea concursului are ca scop pregătirea elevilor capabili de performanţă la matematică pentru olimpiada de matematică, dar şi descoperirea elevilor talentaţi cu înclinaţii spre matematică.
     Ceea ce personalizează acest concurs este existenţa subiectelor unice pentru toate clasele de liceu. Abordând teme ca teoria numerelor, probleme de numărare, probleme de acoperire, geometrie, invarianţi matematici, problemele ar putea fi asemănate ca stil ( păstrând proporţia), cu cele utilizate la barajele de selecţie şi pregătire a loturilor naţionale.
     Prin acest concurs se urmărește stimularea creativității elevilor, obținerea performanței la matematică, pregătirea elevilor capabili de performanţă la matematică pentru olimpiada de matematică, dar şi descoperirea elevilor talentaţi cu înclinaţii spre matematică , stimularea și dezvoltarea creativității elevilor, socializarea elevilor din Botoșani cu elevi din alte județe și cu cei din Republica Moldova.
În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2019 s-a desfășurat ediția a XXII-a , ediție  înscrisă în  CAERI- 2019 la poziția 501, aprobată de MEN cu nr. 3016/09.01.2019.

     Organizatorii acestei ediții au fost: Colegiul Național „A.T.Laurian” din Botoșani, I.S.J. Botoșani, S.S.M/R. – Filiala Botoșani, Asociația Comitetelor de Părinți din C.N.„A.T.Laurian”.
     La Concursul  de Matematică „Octav Onicescu”, Ediția a XXII-a, au participat 74 de elevi  și s-au acordat  16 premii și mențiuni. Marele premiu al concursului a fost obținut de elevul Cardaș Tudor-Darius, elev al colegiului, component al lotului olimpic național la matematică.

 • Programul concursului
Sâmbătă 30 noiembrie 2019
8:45 Deschiderea festivă în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”
9:15 – 9:30 Accesul elevilor în săli
9:30 – 13:30 Desfășurarea concursului
14:00 – 19:00 Evaluarea lucrărilor
19:00 Afișarea rezultatelor îninte de contestații
Luni 2 decembrie 2019
12:00 – 13:00 Depunerea și rezolvarea contestațiilor
14:00 – 15:00 Festivitatea de premiere în Aula Magna a Colegiului Național ”A. T. Laurian”

Concursuri interjudețene - 2019
 • Calendarul Concursurilor interjudețene poate fi consultat AICI

 • Concursuri naționale - 2019
  • Calendarul Concursurilor naționale poate fi consultat AICI

   

   

   

  100
  din absolvenții de gimnaziu
  au promovat examenul de Evaluare Națională 2019
  98.53
  din absolvenții de liceu
  au promovat examenul de Bacalaureat 2019